Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou ovládl Myška s Lodgian Whistle

Horké léto a dusot dostihových koní, taková bývá třetí kvalifikace na Velkou pardubickou. Tentokrát si ji podmanil žokej Jaroslav Myška s ryzákem Lodgian Whistle. Obhájce triumfu v nejslavnějším dostihu Theophilos doběhl po chybě v závěru čtvrtý.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou s ohlasy

Sedmička koní vyrazila do třetí kvalifikace na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou "výletním" tempem. Až po absolvování Irské lavice na sebe vzal roli lídra Myška a až do cíle před sebe s Lodgian Whistle nikoho nepustili.

"Čekal jsem, jestli se udělá tempo, ale byla to bída s nouzí, tak jsem se toho ujal, protože takhle bych nikam nedojel, a kašlal jsem na ně," řekl Myška pro Českou televizi. "Koník fungoval, byl bych spokojen v poli, pokud by tempo bylo odpovídající a vhodné kvalifikačního dostihu, což se nestalo, tak jsem si jel svoje."

Dlouho vlažného tempa využil i největší outsider závodu Catch Life a s žokejem Janem Faltejskem skončil druhý. Třetí doběhl Talent s Martinem Liškou.

Theophilos vyhrál letošní první kvalifikaci, ale tentokrát v horku s Josefem Bartošem chyboval. "V dostihu byl dobrý, ale u předposlední překážky mu nevyšel krok, udělal velkou chybu v rozhodující chvíli a náskok nechytil," prohlásil Bartoš a k pomalému úvodu dodal: "První dva kilometry to bylo na ostudu, takhle to nemůžeme jezdit."

Závěrečná, čtvrtá kvalifikace se poběží za tři týdny. Velká pardubická by se měla konat 11. října.

Dostihový mítink v Pardubicích:

Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou (5800 m, pětiletí a starší koně, dotace 200 000 korun): 1. Lodgian Whistle (ž. Myška, tr. Myšková, Stáj Jeso), 2. Catch Life, 3. Talent. Čas: 7:56,04. Výrok: jistě - 2 3/4 - 3 1/2.

Cena města Pardubic - Cena Registany (4150 m, čtyřleté a starší klisny, dotace 120 000 korun): 1. Alegoria (ž. Faltejsek, tr. Derych, stáj Alemmas), 2. Dallina, 3. Apas Rocka. Čas: 5:21,56. Výrok: tuhý boj - kr. hlava - 1.

Další dostihy:
I. Westernerka (ž. Ferhanov) - Silver Seam - Wise Ruler,
II. Woody (Velek) - Non Stop - Tex,
III. String (ž. Matuský) - Saint Joseph - Hádés,
IV. Chelmsford (ž. Kratochvíl) - Zafiro - Hamis,
VII. Albe Back (Čmiel) - Mustamir - Mizuri,
VIII. Ronaldo King (Čmiel) - Emagoul - Giovanni.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články