Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Memoriál Evy Palyzové vyhrál těsně šestiletý Aeneas s Kratochvílem

Memoriál Evy Palyzové vyvrcholil těsným soubojem Sztorma s Aeneasem. Radostnější v cíli byl o pět let mladší kůň s žokejem Janem Kratochvílem v sedle. Polský Sztorm s Markem Stromským prohrál steeplechase crosscountry na 4600 metrů v Lysé nad Labem až v cílové rovince.

Je nám líto, video expirovalo.
Memoriál Evy Palyzové s ohlasy

Aeneas se Sztormem si vybudovali náskok, ale na předpolsední překážce oba chybovali. "Prožíval jsem to horko těžko. Byla to velká chyba. Ale Aeneas ukázal, že už má nějaké zkušenosti, a ustál to," popsal Kratochvíl.

Aeneas je velmi nadaný skokan a budoucnost má před sebou. "Teď si bude muset odpočinout, protože tohle byl dostih jako řemen. Zkusíme třetí kvalifikaci nebo v Pardunicích něco menšího, protože do Velké šestiletého koně asi nepustíme," prozradil trenér Josef Váňa.

Z osmi koní doběhli do cíle jen čtyři. S odstupem za první dvojicí byl třetí Larizano, čtvrtý docválal Tamas. Další chybovali, včetně černého koně dostihu Peintreho Elusifa s Janem Faltejskem. Na Irské lavici zaváhali Mustamir a Nick.

Výsledky dostihového mítinku v Lysé nad Labem

Memoriál Evy Palyzové: 1. Aeneas (ž. Kratochvíl, tr. Josef Váňa st., stáj Statek Blata Český ráj), 2. Sztorm, 3. Larizano. Čas: 5:46,27. Výrok: tuhý boj 3/4 - 8 - 18.

Další dostihy:

I. Jan Messi (Vyhnálek) - Fatra Glonka - Monjouet,

II. Rideri Cross (Složil ml.) - Antalgique - Scare Crow,

III. Never Now (am. Mokrošová) - Ladislav - Pan Darcy,

IV. Nasche (ž. Havelková) - Locomotive - Greenhorn,

V. Bob Heart (Ferhanov) - King Archie - Red Persian,

VII. Rabbit Make (Laubeová) - Born To Race - Bouřka,

VIII. Res Judicata (ž. Faltejsek) - Lord Of Lightning - Mosanto.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články