Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Froome bude bez cyklistiky i půl roku. Záležet bude na rehabilitaci

Po hrozivé nehodě ho čeká dlouhá pauza, která se může protáhnout na šest měsíců. Chris Froome úspěšně zvládl v nemocnici v St. Etienne mnohahodinovou operaci zlomené stehenní kosti, kyčle a lokte, nyní nastane čas rekonvalescence. Britský cyklista, který utrpěl i zlomeninu žeber, se ale bude chtít vrátit co nejdříve.

Froome se vážně zranil při projíždění trasy časovky závodu Critérium du Dauphiné. V rychlosti přes 50 km/h vrazil do zdi domu a kromě mnoha zlomenin ztratil vědomí.

Po převozu do St. Etienne se čtyřiatřicetiletý cyklista podrobil zhruba osmihodinové operaci, kterou lékaři označili za úspěšnou. Šéfchirurg tamní nemocnice Remi Philippot odhadl délku pauzy na šest měsíců, ale upozornil, že údaj je hodně orientační.

"U takového zranění si nemůžete být jisti. Možná bude potřebovat ještě něco jiného, možná nebude rehabilitace probíhat tak, jak bychom chtěli," řekl Philippot BBC. "Chris se hned ptal, kdy zas bude jezdit. Profesionální sportovci jsou psychicky silní a chtějí vyhrávat, ale musím ho trochu brzdit, protože kost potřebuje minimálně dva měsíce na uzdravení. Musíme být trpěliví," dodal.

Froome havaroval ve vysoké rychlosti v momentu, kdy dal ruce z řídítek, aby se vysmrkal, a poryv větru mu strhnul přední kolo. Britská televize ITV4 pár minut před incidentem zachytila okamžik, kdy týmový kolega říká "Raději neriskuj, Chrisi", když si Froome bez držení řídítek obléká bundu. Krátce poté hvězdný cyklista vážně havaroval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články