Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fury by se mohl vrátit do ringu kvůli zápasu s Joshuou, duel ale musí být pro diváky zdarma

Mistr světa v těžké váze Tyson Fury uvedl, že by se mohl vrátit z boxerského důchodu kvůli britskému souboji proti Anthonymu Joshuovi. Zápas by ale musel být zadarmo jak pro diváky na místě, tak pro ty televizní.

Tyson Fury se raduje po výhře nad Deontayem Wilderem
zdroj: ČTK/AP/ autor: Isaac Brekken

Třiatřicetiletý Fury v dubnu uhájil pás mistra světa organizace WBC poté, co knokautoval krajana Dilliana Whytea, a ještě v ringu ohlásil konec kariéry. V červnu oznámil, že by byl ochoten znovu boxovat za odměnu 500 milionů liber (14,4 miliardy korun), a nyní si stanovil další podmínky.

"Ten zápas by musel být zadarmo. Zadarmo v televizi a zadarmo by byly všechny lístky. Na tomhle historickém britském souboji by nikdo nevydělal, pokud by k němu došlo. To jsou mé podmínky. Berte, nebo nechte být," napsal na instagramu boxer s přezdívkou "Gipsy King", jenž z 33 zápasů v profesionálním ringu 32 vyhrál a jednou remizoval.

Ke sjednocujícímu britskému souboji mezi Joshuou a Furym se schylovalo už loni, organizace WBC ale Furymu nařídila, že se musí potřetí utkat s Američanem Deontayem Wilderem. Joshua mezitím přišel o pásy WBA, WBO, IBF a IBO po zářijové porážce s Ukrajincem Oleksandrem Usykem. Jejich odveta je naplánovaná na 20. srpna do saúdskoarabské Džiddy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články