Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Řecko by měl na Eurobasketu posílit Antetokounmpo

Hvězdný basketbalista Janis Antetokounmpo povede řecký národní tým na mistrovství Evropy. Vyplývá to z příspěvku loňského šampiona NBA, který zveřejnil na všech svých sociálních sítích ve středu večer. Antetokounmpo se vyjádřil prostřednictvím emotikonů a fotografie z tréninku v reprezentačních trenýrkách.

Už o den dříve se podobizna opory Milwaukee ještě s dalšími hráči národního týmu objevila na trupu letadel při prezentaci obnovené sponzorské spolupráce mezi aerolinkami Aegean a Řeckou basketbalovou federací, jež začne platit právě od Eurobasketu.

Šampionát, jehož základní skupina D se odehraje v Praze, je na programu od 1. do 18. září. Řekové s držitelem dvou ocenění pro nejužitečnějšího hráče NBA z let 2020 a 2021 budou hrát v milánské skupině C s Italy, Chorvaty, Ukrajinci, Brity a Estonci a v případě postupu budou svěřenci Dimitrise Itudise potenciálními soupeři českého týmu v prvním kole play-off.

Právě s českou reprezentací mají Řekové nevyřízené účty z mistrovství světa v roce 2019, na němž na závěr osmifinálové fáze ve vzájemném utkání Antetokounmpo a spol. sice zvítězili 84:77, ale rozdíl potřebovali větší, a nakonec na ně v minitabulce s Čechy a Brazilci postupové místo do čtvrtfinále nezbylo. A hvězda řeckého týmu, která tehdy klíčový zápas s pěti fauly nedohrála, vyřazení těžce nesla.

"Jsem rozčílený, naštvaný. Ale všechno se děje z nějakého důvodu. Člověk se snaží vzít si z každé soutěže, kterou hraje, to dobré i to špatné a snaží se zlepšit. Takže až se do stejné situace dostane znova, bude vědět jak na to. Řecká reprezentace..., ještě jsme neskončili," citoval server Eurohoops tehdejší Antetokounmpovo vyjádření po návratu do kempu Milwaukee. Basketbalový portál také poukázal na to, že Antetokounmpo celou letošní letní přípravu absolvuje v dresu řeckého národního týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články