Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nevídaný ústupek. Harden prodloužil ve Philadelphii s menším příjmem, aby byl klub silnější

Hvězdné manýry? V tomto případě platí pravý opak. Jeden z nejlepších rozehrávačů NBA James Harden bude dál nastupovat za Philadelphii 76ers. S vedením klubu se dohodl na dvouleté smlouvě s celkovým příjmem 68 milionů dolarů, přičemž v nadcházející sezoně dostane o asi 14,5 milionu méně, než by dostal podle předchozího kontraktu.

James Harden
zdroj: Reuters autor: Bill Streicher

Jeho pokračování Harden nedávno na základě hráčské opce odmítl a vysvětlil to tím, že chce klubu poskytnout prostor k vylepšení hráčského kádru, aby tým mohl usilovat o titul. Jak uvedl web NBA, Harden si v podstatě o 30 procent snížil příjem pro nadcházející sezonu a klubu to při dodržení podmínek platového stropu umožnilo například angažovat zkušeného P. J. Tuckera a Danuela Housea.

Také nový Hardenův kontrakt obsahuje hráčskou opci na druhý rok, takže po nadcházející sezoně se může mistr světa a olympijský vítěz stát opět volným hráčem a vyjednávat o nových podmínkách.

Trojnásobný nejlepší střelec NBA Harden přišel do Philadelphie v průběhu minulé sezony z Brooklynu, stihl za nový tým odehrát 21 utkání základní části s průměry 21 bodů, 10,5 asistence a 7,1 doskoku a postoupil s ním do druhého kola play-off. Největší část kariéry strávil třetí hráč draftu z roku 2009 v Houstonu, v jehož dresu získal před čtyřmi lety ocenění MVP pro nejlepšího hráče soutěže, předtím působil v Oklahomě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články